El servei de salvament i socorrisme de les platges de Calp, prestat per l'empresa concessionària Eulen, arranca demà la temporada estival. A partir de demà 1 de juny es prestarà el servei de socorrisme i salvament en platges diàriament, encara que el servei es va iniciar el mes d'abril passat, finalitzada Setmana Santa i Pasqua aquest es va concentrar els caps de setmana, no obstant això amb l'inici de juny el servei torna a ser diari.

D'aquesta manera, durant els mesos de juny i setembre l'horari del servei de socorrisme serà d'11 a 19 hores i durant els mesos de juliol i agost l'horari s'amplia de 10 a 20 hores. En temporada alta el servei cobreix les platges de Calalga, Fossa, Racó, Cantal Roig, Morelló, Arenal-Bol i Puerto Blanco, i les embarcacions queden situades en la Fossa i Arenal-Bol. La posició fixa de l'ambulància es troba a Cantal-Roig, un punt intermedi entre les dues grans platges del municipi.

Quant al personal del servei, s'adapta a les necessitats de cada temporada, així en temporada mitjana el personal s'estableix en 18 persones i en temporada alta el personal arriba fins a 32 persones. Tots els llocs de socors comptaran amb desfibril·lador i equip d'oxigenació.

Pel que fa a vehicles i embarcacions, Eulen comptarà a més d'amb l'embarcació exigida en el plec amb una embarcació de rescat equipada amb materials de navegació i característiques de rescat, una moto d'aigua amb llitera flotant, un vehicle de coordinació VIR (vehicle d'intervenció ràpida) dotat amb desfibril·lador i equip d'oxigen, dos caiacs situats en Racó i Cantal, dues taules de rescat i bicicletes de desplaçament pel passeig marítim.

Quant a l'equipament de les platges, la de l'Arenal-Bol, La Fossa, Puerto Blanco i Cantal Roig i les cales Calalga i el Racó compten amb lavabos, les platges d'arena disposen a més de llavapeus i passarel·les, i totes compten amb papereres, fins i tot les d'Arenal-Bol i la Fossa compten amb àrea de jocs infantils, plataformes inflables, hamaques i patins.

La Bandera Blava torna a onejar enguany a les platges de l'Arenal-Bol, La Fossa i Cantal Roig. I per a completar l'atenció al visitant durant la temporada estival s'estableixen dos punts d'informació turística en els passejos marítims amb la finalitat de poder oferir informació actualitzada sobre l'oferta turística, cultural i d'oci del municipi.

Imatge