Un total de 9 empreses i serveis turístics de Calp han rebut aquest matí de mans del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el distintiu SICTED, que acredita el seu compromís per la qualitat del destí. Per a poder obtindre aquest reconeixement han hagut de complir una sèrie de requisits com participar en mòduls de formació, assistències tècniques individualitzes i col·lectives, grups de millora i avaluacions.







Es tracta de la segona ocasió en què s'entreguen aquests certificats a Calp ja que el municipi es va adherir al programa SICTED al desembre de 2020. En aquesta edició han aconseguit el reconeixement: Audrey's Restaurant, Centre de busseig Dive&Dive, Beat Restaurant, Club Nàutic Les Basetes, Komfort Restaurant, Restaurant Puerto Blanco, Mare Beach Restaurant, la Casa Cultura Jaume Pastor i Fluixà i el Museu d'Història de Calp.



En l'actualitat Calp compta amb 39 empreses i serveis turístics adherits, dels quals 28 ja estan distingits i 11 són els que han començat aquest any 2023. El SICTED, Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins, és un projecte de millora de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.







És un sistema enfocat a la destinació turística en el seu conjunt i persegueix un sistema de qualitat homogeni per a tots els serveis oferits al turista dins d'una mateixa destinació (allotjament, agències de viatge, transports, restaurants, oficines de turisme, museus, comerços, serveis municipals, neteja urbana, etc.). Es tracta d'Implantar estàndards de qualitat orientats a satisfer i fidelitzar al client.







El regidor de Turisme, Paco Avargues ha indicat que aquest programa respon a l'aposta per la qualitat en el sector turístic que ha realitzat el Departament de Turisme ja que és un dels eixos del Pla Estratègic de Turisme 2020 – 2030 del municipi. Avargues també ha destacat que: "sector públic i privat hem d'anar de la mà qüestions de sostenibilitat, de la destinació turística intel·ligent i certificacions de qualitat."



Per la seua part l'alcaldessa, Ana Sala, ha agraït l'esforç d'empresaris i agents del sector turístic per millorar cada dia la qualitat del destí, la primer edil ha nomenat a cadascuna de les empreses i serveis turístics que han obtingut hui la certificació.







El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que: “El turisme és el motor de la felicitat i Calp és un dels pobles més compromesos amb la qualitat del destí, s'ha produït una eclosió en els últims anys per la implicació del sector en els estàndards de qualitat"

Imatge