Calp assistix a la III Fira del Cicloturisme de Bolonya que se celebra del 5 al 7 d'abril amb l'objectiu de promocionar-se com a destinació per a la pràctica d'este esport. Esta fira suposa el primer esdeveniment a Itàlia enterament dedicat als aficionats als viatges i el ciclisme.

L'estand de Calp està sent un dels més concorreguts amb gran interés per part dels visitants per les rutes ciclistes que oferix el municipi, així com pels diferents servicis i equipaments disponibles per als amants de la bicicleta. D'altra banda, destaca també el seu interés per la diversitat de paisatges de la zona: muntanyes, costes, jaciments històrics i racons amb encant que oferix Calp, fins i tot per a explorar amb bicicleta. Les persones que visiten esta fira són aficionades al cicloturisme així com al cicloturisme familiar, MTB i MTB esportiu i s'ha constatat que la bicicleta elèctrica està irrompint amb força.

L'Ajuntament de Calp participa en esta fira dins de la política de desestabilització de l'oferta turística, per a promoure la localitat com a destinació idònia per al turisme cicloturista. En este sentit, es promociona el clima benigne que gaudix Calp amb nombrosos dies assolellats i temperatures càlides el que afavorix la pràctica del ciclisme a l'aire lliure. També la creixent inversió tant pública, a través dels fons Next Generation de la Unió Europea que preveuen una millora del carril bici en l'avinguda Joan Carles I, com a privada en infraestructures i servicis. En este sentit, s'ha registrat en els últims anys un increment en el nombre d'empreses que oferixen servicis de lloguer de bicicletes, manteniment, transport i allotjament especialitzat.

“Els mateixos organitzadors definixen el cicloturisme com “Abraçar el camí del turisme actiu i sostenible és un compromís per a preservar la bellesa del nostre planeta i els seus matisos culturals". I és precisament la línia que des de la regidoria de Turisme volem enfocar el turisme, desestacionalitzat, sostenible, respectuós amb l'entorn i obert a conéixer la singularitat cultural i social que Calp oferix”, ha destacat el regidor de Promoció Internacional Marco Bittner.

“Calp s'ha promocionat amb èxit en esta trobada, tant a nivell d'usuari final com amb diferents actors que s'han interessat per Calp com a destinació per als seus viatges. També hem obtingut Know-how sobre cicloturisme que s'exposarà davant el Consell Municipal d'Intel·ligència Turística, Desenvolupament Econòmic Local i Sostenible”, ha indicat la regidora de Planificació turística Mireia Ripoll.

Punt de trobada per a professionals del sector

La fira de Cicloturisme de Bolonya ha sigut també un punt de trobada per als professionals del cicloturisme, amb la celebració del Fòrum de Cicloturisme en este primer dia de fira. Sota el lema de "de la bici al negoci", este fòrum ha reunit els principals actors del sector, tant nous com ja establits, per a debatre sobre les últimes tendències i oportunitats del mercat.

Imatge