El Departament de Turisme de l'Ajuntament de Calp participarà la setmana vinent en la Fira de Turisme de Madrid, FITUR 2023, i centrarà la seua promoció entorn dels tres pilars, al costat del "sol i platja", de l'oferta turística calpina: l'esport, la cultura i la gastronomia.

 

 

Pel que fa a les possibilitats del municipi per a la pràctica esportiva, a més de donar a conéixer les qualitats geogràfiques i climàtiques de Calp que permeten la pràctica d'esports nàutics i de muntanya durant tot l'any, el Departament de Turisme presentarà en FITUR la Costa Blanca Bike Race, una competició que se celebrarà a Calp del 26 al 29 de gener i reunirà en el municipi a més de 600 ciclistes de muntanya.

 

 

La Costa Blanca Bike Race 2023 obri la temporada MTB a Espanya i suposarà la primera competició de l'any per a molts especialistes del XCM mundial. La Costa Blanca Bike Race se celebrarà en els seus ja tradicionals formats Full, de quatre dies, i Half de dos dies. La versió de 4 etapes té categoria UCI S1 i serà la modalitat triada per alguns dels millors especialistes del món, com els alemanys Lukas Baum i Georg Egger, actuals campions de la Cape Epicy guanyador de la passada edició de la prova, en el cas d'Egger.

 

 

També està previst presentar en la fira l'Any Bofill, donant a conéixer el programa d'activitats previstes al llarg de l'any i projectant un vídeo que explica el llegat de l'arquitecte Ricardo Bofill a través dels icònics edificis que va dissenyar a Calp.

 

 

A més en Fitur es presentarà un llibre de receptes elaborades amb "Peix de Calp" editat des de la Regidoria de Promoció Econòmica i Creama. En aquest llibre han participat des dels dos xefs amb estrela Michelin a Calp, Rafa Soler de l'Audrey’s i José Manuel de Miguel del Beat, als que compten amb el distintiu Sol Repsol, com el restaurant Orobianco o els recomanats per la Guia Repsol com ABISS GastroBarra. Participen també restaurants locals que utilitzen en la seua carta el producte "Peix de Calp".

 

 

El llibre incideix en l'excel·lència d'aquest producte gastronòmic així com en la seua gran varietat i versatilitat, la qual cosa el converteix en una menjar idònia tant per a l'alta cuina com en la cuina de qualsevol llar.

 

 

A més està previst, en col·laboració amb AEMCO, la celebració en l'estand de Comunitat Valenciana d'un "xou-cooking" a càrrec del restaurant local Hydra que prepararà un plat amb "Peix de Calp".

 

 

Junt amb l'esport, la cultura i la gastronomia Calp assisteix a Fitur per a promocionar altres grans línies del Pla Estratègic Municipal: el turisme familiar (que sustenta l'oferta tradicional de Calp) i Calp com a destinació turística intel·ligent.

 

 

L'edil de Turisme Paco Avargues ha assenyalat que: “assistim a FITUR per a donar suport a les empreses locals del sector turístic presents a la Fira i per a posar en valor el Pla Estratègic 2020-2030 que és el nostre full de ruta en matèria turística. A més, busquem la desestacionalització de la temporada turística i contactar amb tour-operadors i empreses que compten amb un turista amb un perfil determinat que busque el que Calp pot oferir".

Imatge