L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha concedit de nou a la senda Voramar Calalga el guardó Sendera Blava que reconeix la recuperació i posada en valor de senderes i itineraris de tot el territori nacional, transformats en valuosos recursos per a la interpretació ambiental i el gaudi de la naturalesa. Aquest guardó s'entregarà el pròxim dia 24 de febrer en l'Acte de Lliurament de les Banderes Senderes Blaves a Santiago de Compostel·la.



Aquest 2023, el nombre de Senderes Blaves guardonades ha ascendit a 104, amb 22 noves senderes candidats. Les Senderes Blaves estan ja presents en 83 Municipis en 19 Províncies de 10 Comunitats Autònomes. La Xarxa de Senderes Blaves en 2023 ascendeix a 601 quilòmetres.



L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, que desenvolupa a Espanya programes com a Bandera Blava o Ecoescuelas és la creadora d'aquesta iniciativa per a fomentar el turisme sostenible i contribuir a ampliar l'oferta turística dels nostres municipis donant a conéixer el seu patrimoni natural, cultural i històric. Les Senderes Blaves de ADEAC permeten posar en valor al mateix temps la conservació d'entorns ja humanitzats i la interpretació del patrimoni natural i cultural.



Enguany s'han revisat els criteris per a redefinir els formularis de candidatures, s'han incorporat noves qüestions que han ajudat a l'avaluació de les senderes segons els criteris del programa que se centren en aspectes com el traçat i la tipologia de les senderes, les infraestructures i senyalística, aspectes vinculats a la caracterització ambiental de les senderes i a la seua posada en valor a través de la realització d'activitats d'educació ambiental.



Els criteris també tracten aspectes relatius a l'ús públic i el gaudi, l'accessibilitat, la informació a l'usuari sobre el patrimoni natural i cultural i la participació ciutadana. Les senderes han sigut avaluats per un jurat format per més de 20 professionals i experts nacionals i internacionals d'entitats públiques i privades.

 

 

Imatge