L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha concedit per tercer any consecutiu a la senda Voramar Calalga el guardó Senda Blava que reconeix la recuperació i posada en valor de sendes i itineraris de tot el territori nacional, transformats en valuosos recursos per a la interpretació ambiental i el gaudi de la naturalesa. El regidor de Platges i Medi Ambient, Pere Moll, va arreplegar ahir el distintiu en un acte celebrat en Las Rozas.

En 2024 han sigut guardonats 128 Senderes Blaves, incorporant-se 24 noves Senderes a la Xarxa, que compta ja amb una longitud que frega els 860 quilòmetres distribuïts en 21 províncies. L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, que desenvolupa a Espanya programes com Bandera Blava o Ecoescuelas és la creadora d'esta iniciativa per a fomentar el turisme sostenible i contribuir a ampliar l'oferta turística dels municipis donant a conéixer el seu patrimoni natural, cultural i històric. Les Sendes Blaves d'ADEAC permeten posar en valor al mateix temps la conservació d'entorns ja humanitzats i la interpretació del patrimoni natural i cultural.

Per a l'obtenció d'este reconeixement es valoren criteris com el traçat i la tipologia de les sendes, les infraestructures i senyalística, aspectes vinculats a la caracterització ambiental de les sendes i a la seua posada en valor a través de la realització d'activitats d'educació ambiental. A més, es tenen en compte aspectes relatius a l'ús públic i el gaudi, l'accessibilitat, la informació a l'usuari sobre el patrimoni natural i cultural i la participació ciutadana.

Moll ha ressaltat que este tipus d'iniciatives fomenta la desestacionalització del turisme i permet donar a conéixer paratges únics proporcionant als visitants l'oportunitat de connectar amb la naturalesa, promovent així un estil de vida saludable.Este reconeixement permet posar en valor la senda Voramar Calalga, un camí de gran bellesa que discorre per penya-segats en paral·lel a la mar”, ha afirmat. I ha afegit que: “des de la Regidoria de Medi Ambient en col·laboració amb Turisme es pretén impulsar una nova senda blava en la zona del Quisi, que passarà a anomenar-se Senda Blava del Quisi”.

Imatge