Amb motiu de l'Any Bofill, l'Ajuntament de Calp posa en marxa aquesta setmana visites guiades gratuïtes als edificis construïts per l'arquitecte català en la Manzanera. A través d'aquesta activitat es pretén destacar la importància del llegat arquitectònic que va deixar Ricardo Bofill a Calp, que amb els anys s'ha convertit en una icona de l'arquitectura de la segona meitat del segle XX.

 

 

Les visites guiades, que arranquen demà dijous, es realitzaran una vegada a la setmana fins al mes d'octubre en grups d'un màxim de 25 persones. A partir de juny s'afegirà un segon torn de visites per a llengües estrangeres. El recorregut es realitzarà a peu des de la Casa de la Cultura. Està previst l'accés a les zones comunes del Plexus, Xanadú i Amfiteatre, mentre que la Muralla Roja es visitarà des de fora.

 

 

També es recorrerà part del passeig Voramar – des d'on es contemplarà el Club Social – així com la zona més elevada de la Manzanera, on se situen les viles construïdes per Bofill, per a admirar una panoràmica de tot el conjunt arquitectònic dissenyat per l'arquitecte.

 

 

Per a participar en les visites és necessari inscriure's prèviament acudint a qualsevol de les oficines de turisme de Calp, o bé a través dels telèfons 965 836 920 / 965 838 532 o de l'email turismo@ajcalp.es.

 

 

Com part del recorregut no és totalment accessible es prega a les persones amb mobilitat reduïda que ho advertisquen en la inscripció perquè l'organització ho tinga en compte.

 

 

En aquest mes de maig les visites previstes tindran lloc els dies 4, 20 i 27 de maig, a les 10.30 h i a les 19 h en espanyol, mentre que al juny seran el 3, 10, 17 i 24 a les 18.30h en anglés i a les 19 h en espanyol. Es recomana consultar el web de l'Ajuntament – calp.es – així com la de Turisme – calpe.es – per a conéixer els horaris de les diferents visites que variaran al llarg dels mesos en funció de la llum del dia i les temperatures. Al juliol s'introduiran visites en francés.

Imatge