Calp s'ha convertit en els últims anys en destí predilecte per a equips ciclistes de primer nivell per a dur a terme la seua preparació durant els mesos d'hivern.

I això és degut a les seues condicions climatològiques favorables, temperatures moderades, més de 320 dies de sol a l'any, la seua escarpada orografia amb un entorn que compta amb ports de muntanya com a Cimera del Sol, Coll de Rates, Tudons o Aitana així com per l'àmplia oferta hotelera i de restauració de la localitat, especialitzada a atendre aquest segment de turisme actiu. De fet, els hotels compten amb espais per a emmagatzemar bicicletes, serveis d'assistència mecànica i buet pensat per a aficionats alciclismo, entre altres facilitats per a cicloturistas.

Aquestes excel·lents condicions han sigut avalades per nombrosos equips ciclistes de diferents llocs del continent europeu que han triat Calp per a preparar les seues competicions, destacant l'àmplia presència dels millors a nivell mundial, conjunts de categoria UCI World Tour com l'equip belga Deceuninck Quick Step, els francesos Groupama FDJ i AG2R La Mondiale, el kazakh Astana Pro Team, l'alemany Sunweb, el francés Cofidis així com l'espanyol Movistar Team.

També és habitual veure a ciclistes professionals triar la zona per a entrenar pel seu compte, a equips Continental Professional i amateurs de tot el món, situació que ha posat en el focus internacional del cicloturisme a Calp sent un dels destins més demandats a nivell europeu per a la pràctica d'aquest esport.

Descarregar fullet: Calp, paradís ciclista