Inici: Emprenem la nostra ruta des de Calp, per això, cal eixir cap a la N-332 (rotonda Refugi del Vent) direcció Alacant, passar per davall del túnel, i després de creuar-lo, seguir les indicacions d'estació de tren / Sierra d'Oltà. Després de recórrer un 1 km. Passem per l'estació ferroviària, travessem la via i prosseguim el nostre camí pujant fins a l'encreuament. Des d'ací, continuarem la ruta per la dreta direcció Muntanya Oltà – Zona d'Acampada. Seguirem per aqueix mateix costat 1' 2 km. fins a arribar a la Zona d'Acampada situada en la part alta de la serra.

00' Des de la Zona d'Acampada al costat del pàrquing i passant una cadena es troben els senyals blancs i grocs del PR. La senda puja en paral·lel a uns bancals de pedra i en 2' connecta amb la pista forestal.

2' Continuem per l'estreta pista forestal que puja per l'esquerra.

5' Encreuament de pistes Apareixen dos pals de fusta que indiquen la següent informació: Esquerra: 1750 m. La Canal i Oltà Nord. Seguim la nostra pista per l'esquerra que llanea i, després, pugem per les corbes fins que una cadena impedeix el pas de vehicles.

10' Cadena per a cotxes Des d'aquest punt, gaudirem de les magnifiques vistes del Penyal d'Ifach i la punta del Cap de Moraira cap al nord.

15' Passem una font fins a arribar a un depòsit d'aigua, en el qual se situa un pal de fusta amb encreuament de senderes. Pal esquerre: Ermita Vella 750 m. Prosseguim per l'esquerra la pista principal que llanea.

25' Encreuament de pistes. Es presenten dos pals de fusta indicatius. Pal dret: Circuit principal. 2250 m. Cim d´Oltà. Si seguim per la dreta en un 1' aproximadament arribarem a l'Ermita.

26' Ermita de Sant Francesc . està situada en un balcó natural amb vista al Penyal d'Ifach i disposa de WC, aigua, berenador amb ombres per a acollir-se i papereres. Després de gaudir de les vistes i relaxar-nos uns minuts continuarem pujant per la pista de la dreta.

27' Encreuament de pistes . trauen el cap dos pals de fusta explicatius. El pal esquerre indica: Oltà Sud La Canal 4250 m. Avancem per l'esquerra, exactament per la pista que baixa, que permet apreciar les vistes del Morro de Toix. A continuació, passem prop d'un corral en ruïnes, que queda a l'esquerra del camí. Després d'aquest moment, tornem a descobrir noves visites, en aquest cas, es tracta de la Serra Gelada ( Benidorm) i el túnel del Mascarat, així com l'Autopista AP- 7 i la carretera N- 332 al fons del barranc. La pista de la nostra ruta va envoltant la serra, passant al vessant de solana amb vista de la serra de Bernia i el Puig Campana Llegandos a aquest punt, la pista gira cap a l'interior, baixa i torna a pujar per a acostar-se cap a les penyes ( zona d'arboços).

60' Pal de direcció. Sobreïxen tres pals de fusta direccionals. Pal esquerre: La Canal 2870 m. Seguim per l'esquerra en direcció a la Canal.

1h. 04' Casa en ruïnes a l'esquerra La pista llanea i trobem senyals del PR al llarg del recorregut. Passem per una segona casa en ruïnes que queda a la dreta i una cadena prohibeix el pas de vehicles. Just davant, ens topem amb uns pals de fusta. Pal esquerre: Ermita Vella 2350 m., Zona d´Acampada 3750 m. Prosseguim la ruta per la pista que puja entre pins cap a les parets de la zona d'antics bancals.

1h. 20' Pal de direcció. Pal dret: Zona d´Acampada 4550 m. Circuit Sud. Ens fixem en el PR de la dreta que és el que permet l'ascens directe i es pronuncia cap a les parets.

1h. 30' Casa en ruïnes en una corba aquest emplaçament disposa de bancs de fusta. Continuem pujant per la pista.

1h. 32' Pal de direcció en encreuament de camins. Pal esquerre: La Canal 800 m. Zona

d´Acampada 5220 m. Avancem per l'esquerra de la pista, que és la que puja prop d'unes roques amb forma d'agulles.

1h. 35' La pista baixa fins a un encreuament. Pal de direcció esquerre: La canal 350 m. Oltà Nord. Pal dret: Zona d´Acampada Oltà Sud 5670 m. Cal reprendre la marca per aqueix camí estret que ix a la dreta per a buscar un serral.

1h. 40' Collado amb casa en ruïnes a l'esquerra hi ha pins i parets a la dreta. A l'esplanada ressalta una senda que passa a l'altre vessant i baixa directament per la zona de pins, la qual cosa permet detindre's a contemplar les vistes del Penyal d'Ifach al fons. A continuació, es passa prop d'una fàbrica que queda sota la sendera. La senda és molt estreta, rocosa i fa una ziga-zaga, per la qual cosa no és aconsellable realitzar la ruta amb xiquets.

1h. 55' La senda connecta amb una pista de terra que seguim per la dreta.

1h. 57' Deixem la pista en la corba i avancem per una senda que s'introdueix en el bosc per zona d'ombria. Ressalta un pal: Zona d´Acampada 550 m.

2h. 04' Connectem amb la pista.

2h. 05' Encreuament, és el que passem a l'inici de la ruta, que connecta amb la senda que porta a la Zona d'Acampada.

Temps total: 2h. 10'