Calp inicia campanyes de promoció en el mercat nacional

Ahir es va reunir per primera vegada el Consell Municipal d'Intel·ligència Turística, desenvolupament econòmic local i sostenibilitat, un òrgan que agrupa a tot el sector turístic de Calp.

El Consell està integrat per tècnics i representants dels grups polítics municipals al costat de representants dels diferents sectors turístics, des del sector hoteler al de l'hostaleria i restauració, el comerç i l'oferta complementària, el transport i associacions i entitats ciutadanes. Ahir en la presentació inicial l'alcaldessa, Ana Sala, va explicar que aquest consell naix per a coordinar la iniciativa pública i privada i com un instrument per a millorar el sector turístic calpí.

Després de les presentacions es van desglossar els projectes i accions desenvolupats pel Departament de Turisme en la present legislatura i les iniciatives trastocades pel COVID19.

Els empresaris van manifestar la seua preocupació per les conseqüències que el Coronavirus tindrà en el sector en els pròxims mesos , així com per les normes d'obertura dels establiments.

El Departament de Turisme va explicar que com a accions immediates es manté la campanya de promoció en tanques i mupis en les comunitats de Madrid, Castella Lleó, Castella-la Manxa, Múrcia i Comunitat Valenciana. A més el missatge en cadascuna d'aquestes comunitats es personalitzarà en funció de com realitze la desescalada cada zona, així mentre en alguns llocs es convidarà directament a visitar Calp en uns altres es reforçarà el record de marca.

A més s'iniciarà en breu una campanya online amb un missatge similar però personalitzat. El sector empresarial va proposar introduir elements de seguretat sanitària en els missatges publicitaris per a incrementar la sensació de seguretat.

Una altra sol·licitud de l'empresariat va ser la de no abandonar el mercat internacional realitzant recordatoris de la destinació que permeten a aquest segment tornar a Calp quan es puga viatjar internacionalment. Des del departament també es va adonar de la recent campanya a través de les xarxes socials municipals amb el lema #AsómateACalpe que ha aconseguit 379.000 impactes.

També es va informar que la Regidoria de Turisme participa en l'elaboració del Protocol d'Ús i Gaudi de les Platges que s'està realitzant a nivell autonòmic a través del Patronat de Turisme Costa Blanca i l'Agència Valenciana de Turisme.

En el Consell es va plantejar la possibilitat que l'Ajuntament implemente mesures de seguretat com la reordenació de la circulació per als vianants en els passejos o zones de més trànsit per a garantir la distància de dos metres, així com la possibilitat d'instal·lar senyalització que recorde l'ús de la màscara.

També es va informar del programa d'ajudes a empreses que s'abordarà en el ple del pròxim dilluns que permetrà compensar a empreses del sector pel temps de tancament i el sector privat va plantejar la possibilitat de reduir taxes i impostos municipals.

Després d'aquesta primera reunió de presentació, protagonitzada pel Coronavirus i les seues conseqüències, s'ha emplaçat als membres a participar en un nova reunió en un termini màxim de dues setmanes per a tractar el Pla Estratègic 2020-2030 que ja incorporarà elements del Covid i es presentarà l'estudi de demanda realitzat al turista d'hivern.