L'Ajuntament inicia una campanya informativa i de conscienciació per a evitar les burilles a les platges, l'objectiu és reduir aquest tipus de residus perquè és un dels més difícils de tractar i dels més perjudicials per al medi ambient.

La campanya es concreta en la difusió en xarxes socials i en els accessos a les platges de diverses infografies que amb el lema "La platja no és un cendrer" expliquen les conseqüències d'abocar burilles a les platges detallant que cada burilla pot arribar a contaminar entre 8 i 10 litres d'aigua marítima o que les burilles són la principal font de deixalla trobada en els oceans per damunt de botelles o embolcalls plàstics.

La iniciativa es completa amb la distribució de cendrers reutilitzables que podran trobar-se en els punts d'informació turística situats a les platges d'Arenal-Bol i la Fossa i en l'oficina de turisme de Les Salines.

El regidor de Medi Ambient, Pere Moll, ha assenyalat "des de la Regidoria de Medi Ambient s'incidirà molt aquest estiu en l'educació mediambiental que és una dels factors per a la consecució de la bandera blava, comencem conscienciant sobre el problemes de les burilles a les platges però continuarem amb altres campanyes referents a la posidònia i la gestió dels residus".

Cada minut, 8 milions de burilles acaben en la naturalesa desprenent més de 7.000 substàncies tòxiques, segons una investigació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Les burilles estan fetes d'acetat de cel·lulosa, un component derivat del petroli, és a dir materials plàstics no biodegradables.

 

Imatge