Les instal.lacions: el llavador, la caseta, els sifons i les obres complementàries van ser inaugurades el dia 15 de maig de 1878, després dels dos anys que van tardar en acabar la conducció subterrània des del Pou Roig.

Llavador de la Font

Els encarregats de “la Font” que vivien a la caseta que es trobava allí mateix, assumien la labor de cobrar als usuaris els cinc cèntims que valien cada dos càntirs d’aigua i entre 25 i 50 cèntims per rentar la roba. A partir dels anys quaranta va començar el repartiment de l’aigua a domicili amb cavalleries i carros habilitats per a tal tasca, fins que en 1963, degut al considerable augment de la població, es va dotar d’aigua corrent.

A  finals de 1998, van començar les obres de recuperació i desenterrament de les dos piles del llavador que van ser enterrades per a la construcció de l'actual avinguda.

El disseny de la construcció, obra dels artistes Elías Úrbez i Esteban Juárez, comprén l'edificació d’un pòrtic o “riu-rau”, que conté les piles del antic llavador, així com la rehabilitació de la caseta on eren les aixetes i la creació d’una zona enjardinada.