Punt d'origen i destí

Com a origen prenem la Casa de Coló, i com a destí la Zona de Acampada es la Serra d'Oltà, també es pot fer en sentit contrari.

Ruta 01. Camí del Cocó a Oltà

 

Descripció resumida

Aquesta ruta, que està senyalitzada en color vermell, comença al panell informatiu dels camins tradicionals que es troba situat a la part posterior de la casa museu del Cocó i situats mirant al mateix, agafarem el camí a la nostra esquerra passant pel pou de les cases, descendim pel camí i després de passar per l'entrada de Jardí Botànic, en una bifurcació de camins, agafarem el de la dreta. Al cap de poc creuem el barranc del Pou Roig i continuem ara en lleuger ascens fins a la propera bifurcació on prenem el camí de la nostra dreta (camí de la Soliva), una mica més endavant, de nou en una bifurcació, prenem el camí de l'esquerra que ens porta a prop d'una caseta que deixem a la dreta. Ara en descens passem entre alts marges de pedra fins a situar-nos a la mateixa llera del barranc pel qual continuarem llera amunt uns 300 metres. Sortim d'ell per l'esquerra i ascendim fins a la carretera N-332, on podem creuar directament o seguir per l'esquerra paral·lels a la mateixa 150 metres fins a un pas subterrani i després continuar a la dreta fins al camí asfaltat que s'enfila fins a la Serra d'Oltà. Seguint aquesta carretera  entre cases arribem a una bifurcació on prendrem el ramal dret que ascendeix entre la pinada on, a uns 100 metres, ens surt una pista a la dreta la qual prenem. Aquesta pista s'acaba i, per l'esquerra, continuem ara per una senda que ens porta a prop de la via del tren (F.G.V.). Sense creuar-la descendim pel talús de la línia fèrria uns 50 metres fins a una cruïlla de senders on agafarem el de la dreta, en direcció contrària a la que portàvem. Aquest sender ens porta al túnel pel qual travessem la línia fèrria. En sortir del túnel, per la dreta, voregem les marjades i ascendim fins a la Casa dels Corralets, poc després de passar-la al costat de la cadena que té el camí, surt una senda a la dreta que agafarem i serpentejant arribarem a la carretera d'Oltà. Per la mateixa carretera, descendim uns 20 metres, i per la qual guanyem alçada entre la pinada fins a la Zuna d'Acampada.

 

Elements d'interès

En elements de la Soliva podem apreciar l'antiga conducció d'aigua amb les torres de pedra utilitzant com a sifons d'aquesta xarxa d'abastament que sata de l'any 1928.

Al llarg d'aquest camí podem també contemplar els camps de cultiu que hi ha a banda i banda, com a plantacions de vinyes, ametllers i oliveres.

Tram de camí empedrat i delimitat per alts marges elaborats a la manera tradicional de treballar la pedra en sec.

Al tram de barranc podem apreciar la vegetació típica d'aquest ecosistema, on abunden baladres, bardisses, canyars, etc.

Casa dels Corraletr, mas de camp tradicional d'aquestes terres on podem observar tots els elements essencials per a la vida del camp com són: els corrals per als animals domèstics, el pou, l'era, etc.

 

Intersecció amb altres rutes

Un cop a la destinació es pot enllaçar amb la xarxa de senders de la Serra d'Oltà (PRCV-340), també podem enllaçar al principi de l'itinerari amb la ruta que es dirigeix ​​a la part Oest del terme (R-7), a la zona del Barranc Salat i Cepellar.

Connexió amb la Ruta R-2 que es dirigeix ​​cap al Cosentari.