Punt d'origen i destinació

Aquesta ruta té caràcter circular, és a dir els punts d'origen i destinació són els mateixos, tenint com a destí intermedi La Creu del Tossal de la Cometa. Encara que la descripció del recorregut està feta en un sentit de la marxa, el contrari a les agulles del rellotge, es pot realitzar també en sentit contrari.

Ruta-06 Camí de l'ermita de S. Joan a la Creu

Descripció resumida

Des del panell informatiu de camins tradicionals, prenem a la nostra esquena, passant pels pous del parc, el carrer que està situada per damunt del parc, seguint-la en direcció Nord (Esquerra). Al final del carrer, a la dreta, hi ha una cadena per on accedim a un camí que puja cap a la pineda. Passem al costat d'un depòsit d'aigua, el voregem per la part esquerra i continuem per la pineda, primer planejant i després a l'esquerra amb fort pendent fins a arribar a l'alt del Tossal. Des d'ací continuem pel camí ample, en direcció nord, fins a arribar a un punt on abandonem el camí per l'esquerra prenent una senda que passa al costat de la Creu i que descendeix fins a arribar a una casa per la qual es passa a prop i connecta amb la pista, on la prenem cap a l'esquerra i passem pel grup de Cases de Torrat per a continuar primer a l'esquerra i després recte fins al parc.

 

Elements d'interés

Ermita de la Cometa, xicoteta capella que possiblement data de principis del segle XVI.

Riu-rau, aljubs i era que conformen el parc rural de la Cometa. Caseriu de la Cometa o Casses de Torrat, agrupació d'habitatges de caràcter agrícola que daten del segle XVIII, amb nombrosos elements arquitectònics de caràcter rural.

Creu del Tossal de la Cometa, xicoteta creu metàl·lica col·locada l'any 1928 pels agricultors de la zona per a previndre els seus camps de les fortes calamarsades que destruïen les seues collites. 

Magnífica vista del terme de Calp des de l'alt del Tossal de la Cometa.