Rutes Submarinisme - El Paseo

Al final del passeig ecològic Príncep d'Astúries i sota els colossals penya-segats del Penyal d'Ifach, fondegem l'embarcació a uns -10mts i descendim pel cap de l'ancora per a obrir-nos mar endins, perpendiculars a la paret i guanyant una mica de profunditat, avançant després amb rumb aproximat de 100° paral·lels a la paret. Aquest primer tram de la immersió es caracteritza per un fons en el qual abunden les prades de posidònia i les espècies típiques que la solen poblar, com salpas i grisos, encara que alternades de formacions rocoses de mitjana grandària en les quals podem trobar brunes, corbines, serrans, polps… dibuixant un molt entretingut recorregut.

Poc abans d'arribar a mitja càrrega ens aproximarem a la paret i començarem el retorn, per la qual cosa aquesta ens quedarà a la nostra dreta. Ara les pedres pròximes a la paret són d'una grandària molta major i formen bonics contrallums amén de servir de refugi a diferents espècies bentòniques com l'escorpa. També són vistoses les rasgaduras que a manera de grans cicatrius fracturen la paret, i on troben recer gorgonias, ascidias, esponges i anemones, entre altres espècies habituals de zones ombrívoles.

És una senzilla, però sens dubte molt gratificant immersió, apta per a bussejadors de tots els nivells on la diversió està garantida.