Rutes Submarinisme - Gasparet

Molt prop de Port Blanc accedim amb embarcació a la Cala Gasparet i tirem l'ancora en un fons d'uns -8mts. Descendim pel cap de l'ancora trobem un lluminós fons amb abundant presència de posidònia i clars d'arena.

Agafant rumb cap a la paret, encara que sense arribar a ella, trobem un vessant poblat de posidònia (en la qual podem trobar alguna nacra), que deixarem a la nostra dreta, i seguim la pendent rumb uns 140°, i anirem guanyant progressivament profunditat per a arribar un moment en què el vessant gira a la dreta i passa a ser enterament de roca en forma de tallat pronunciat. Una mica separada de la paret hi ha una gran formació rocosa a manera d'illa, en un fons d'uns -19mts, amb nombrosos buits i clivelles on detindre'ns a observar la nombrosa fauna que la pobla com a brunes, fugissers neros, alguna cigarra de mar així, com gorgonias.

En funció de la disponibilitat d'aire, després de donar-li la volta iniciarem el retorn pegats a la paret, que ara queda a la nostra esquerra, i anar observant els vistosos contrallums. La paret apareix entapissada d'anemone groga i esponges, i són freqüents els nudibranquios com la vaquita suïssa. Finalment el vessant torna a estar entapissada de posidònia fins a arribar al punt d'inici.